RSF: Exponera! Nr 13 / 2022

Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi

Vad tycker du om en medlemstidning?
Inom Riksförbundet diskuteras just nu en tryckt medlemstidning. Vi har kontakt med professionell fackpress och vill fråga er vad ni tycker. Svaren blir vägledande för RSFs fortsatta jobb med frågan. Klicka här för en kort enkät, riktad till varje induviduell medlem inom RSF vare sig du är direktmedlem eller medlem i en klubb. Är tacksamma för svar fram till 8 januari 2023. Stort varmt tack på förhand!

Inlämning till Riksfotoutställningen 2023
Inlämningen till Riksfotoutställningen närmar sig. Är du tävlingsledare i din klubb, passa då på att läsa detta så att du är förberedd på hur inlämningssystemet fungerar. En del ändringar har skett eftersom RSF har ett nytt medlemssystem. Alla inlämnare bör vara uppmärksamma på att en del regler har ändrats. Inbjudan och regler hittar du här.

Årsbok 2022/2023 är här!
Sedan 1976 har Riksförbundet producerat och gett ut en årsbok, i syftet att utgöra ett tidsdokument över den samtida fotografin och dess uttryck. Årsboken kan ges som tävlingspris eller som present till andra förtjänta inom och utom klubben. Lär mer här.

Efterlysning!
Vi söker en klubb som är villig att arrangera Riksfototräffen 2024.

Riksfototräffen innefattar Riksfotoutställningen och Riksfotostämman, och brukar äga rum i slutet av maj, men kan även genomföras under juni månad.

Firar klubben ett jubileum? Det kan i så fall vara ett bra tillfälle att celebrera detta genom att arrangera Riksfototräffen. Det kan finnas många anledningar att förena klubbens medlemmar i ett gemensamt projekt.

Se info och referat från tidigare Riksfototräffar nejerlemar.

CEWE är åter samarbetspartner
Medlemmar i RSF får 15% rabatt på alla bildprodukter vid beställning på cewe.se, via programvaran CEWE Fotovärld och i appen CEWE. Som inloggad i vårt medlemssystem hittar du koden som ska användas vid beställning. Större rabatt kan erhållas vid större beställningar och utställningar där CEWE marknadsförs som samarbetspartner för utskrifterna. Kontakta dem för offert.

Exkusivt erbjudande från Mattssons Foto i Lund till läsare av Exponera!
Ryggsäck Lowepro Protactic 450 AW II
Pris: 1990:- för medlemmar. Ord pris 2490:-.
Gäller begränsat antal.

Besök deras butik på Klostergatan 3 i Lund eller skicka ett mejl till info. Visa ditt medlemsbevis i RSF och referera till Ronny.

Om du inte har något medlemsbevis ännu. Logga in dig på RSFs medlemssystem. Klicka på medlemsförmåner. Längst upp på sidan ser du ditt Medlemsbevis. Ta en skärmdump av det och bifoga i mejlet eller visa upp i butiken.

RSF kan inte göras ansvarig för erbjudande, produkt eller leverans.

Erbjudande på kurser hos Fotografiska
Erbjudande fram till sista mars -23 för RSF medlemmar. PASSA PÅ!

Vill du utveckla dina fotokunskaper? Nu har Fotografiska äntligen öppnat upp för mer lärande: workshops i olika teman kring mobilfoto, djupdykande och utveckling i en årslång kurs, en exklusiv workshop med en livs levande Fotografiska-legend – det finns helt enkelt något för alla som vill ge mer plats åt fotografi under 2023. Start redan i januari!

Psst! Som Fotografiska-medlem får man betydligt förmånligare priser på lärande, event, i butik och restaurang – och givetvis alltid fri entré! Varför inte passa på att bli medlem och få rabatt på ovan kurser?

Som inloggad i RSFs medlemssystem hittar du en kod som du behöver hos Fotografiska. Använd den koden så får du 200 kr på valfritt årsmedlemskap.

Länk: https://www.fotografiska.com/sto/besok/kurser/

Läs mer om medlemskap här: https://www.fotografiska.com/sto/medlemskap/

Förbered bilder till FIAP 30th FIAP Colour Biennial 2023
RSF har valt teman till denna kommande Biennial. Så redan nu kan du börja tänka till, skapa bilder som skulle kunna passa in på nedanstående teman, om du vill ta chansen att representera Sverige.

Glass architecture – där vill vi lyfta fram bilder med byggnader där glas dominerar arkitekturen
Man in motion – där tänker vi oss bilder med kreativ återgivning av människan i rörelse

Inbjudan till inlämning kommer troligen i nästa Exponera! Läs mer här.

God Jul & Gott Nytt Fotoår

önskar RSF:s styrelse