Resultat Klubbmästerskap 2017 – Kollektion

KM resultat 2017 – Kollektion


Första plats: “I Storskogen” av Monica Amberger

“Anledningen till att den här kollektionen kom på första plats är nog att jag är en obotlig natur romantiker. Vilket härligt ljus som fotografen lyckats fånga i bildserien. Det här är sådana motiv som jag gärna drömmer mig bort i, när jag tittar på dem. Bra teknik och komposition och vilket ljus! Det enda som jag i min mening skulle ha gjort annorlunda är att byta ordning så att närbilderna inte bara kommit sist i kollektionen, för att få lite mer variation på serien. Men det är ju fotografen och inte jag som bestämmer ordningen så klart. Ett riktigt stort grattis till den välförtjänte segraren.”


Andra plats: “Paco” av Carina Hedlund

En jättefin kollektion som passar så fint i svartvitt. Jag gillar variationen, kompositionerna och tekniken.  Dessutom krävs det lite mer av fotografen att komma så tätt inpå sitt motiv, när det gäller människor. Mycket bra helt enkelt! Det är en mycket fin berättelse om den här mannen som man vill veta mer om. Vem är han? Vad har han för historia. Här skulle man ha vilja följa med honom under en längre tid för att kanske få svar på frågorna som man får när man ser bilderna. Det var mellan denna kollektion och segraren som det stod hela tiden efter min första titt på bilderna. Stort grattis till andra platsen!”


Tredje plats: “AIK-arena” av Marianne Larsson

Att det här laget betyder mycket för de flesta skelleftebor vet alla. Här är ”ladan” fotograferad ur några olika vinklar på ett fint sätt. Bra teknik och fina exponeringar. Jag gillar framför allt bild nummer 3 som ger ett fint avbrott till de andra bilderna. Jag gillar även att fotografen har tagit sig tid att gå runt hela byggnaden för att finna sina motiv. Stort grattis till tredje plats!”


Fjärde plats (utan inbördes ordning)

“Liverpool” av Agneta Hedlund

Här följer vi i fotspåren på ett av världens mest kända popband, The Beatles. Bilderna har en bra teknisk kvalitet. Bra skärpa och exponering. Alla bilderna i kollektionen verkar vara fotograferade på samma avstånd till motivet och jag hade önskat att fotografen försökt att få en större variation på bilderna. Från översikt ner till en detaljbild kanske. Här upplever jag att det blir lite statiskt.”

“Hav” av Kjell Eriksson

Jag tycker verkligen om ljuset i de här bilderna. Det ger en fin känsla i kollektionen. Bilderna ser ut att vara tagna från en båt och har även de ungefär samma utsnitt. Här går berättelsen från ett mörker, väntan och ett dramatiskt ljus tills delfinen bryter vattenytan i ett hopp och sedan kommer ljuset i den sista bilden, lugnet och den klarblå himlen. Även här önskar jag en lite större variation. Någon bild på högkant skulle kanske fungera.”

“Vattensågen” av Sam Marklund

“Fin dokumentation av en svunnen tidsepok. Bra teknik och fin variation. Som ren dokumentation fungerar kollektionen fint men jag tycker den är lite för statisk. Här önskar man att vattensågen varit igång så man hade känt kraften, rörelsen. Den ser ut att vara i för bra skick för att vara öde och det borde innebära att den används ibland. Ett sådant tillfälle borde vara perfekt för ett nytt besök.”

“Skateparken” av Christina Lindgren

En lekfull berättelse om de unga barnens längtan att få hänga med de lite äldre ungdomarna. Jag gillar verkligen den lille killen som vågar sig fram och som beundrande står och tittar på ungdomarna. Vaket fångat. Bra! Fin teknik och bra kompositioner.”


Fullständiga resultatlistan, med bilder, finner ni här: Klubbmästerskap – Kollektioner

 

Ett jättestort tack till Kenneth Larsson som var jury för tävlingen.
Tack till alla som deltog och skickade in bidrag!

 

P.g.a juryproblem så dröjer resultaten för klassen enskilda bilder. Tid för redovisning meddelas senare. I samband med redovisningen av enskilda bilder kommer vi även att dela ut priser till vinnarna i kollektionsklassen.