Resultat Klubbmästerskap 2017 – Enskild bild

KM resultat 2017 – Enskild bild


Första plats: “Santa Adria” av Örjan Fredriksson

“Dåtid, nutid eller framtid? Det första intrycket blir att denna bild beskriver en dystopisk världsbild med sina vapenliknande skorstenar, övergivenhet eller rent av ödslighet och utdött. Ju fler gånger man kommer tillbaka till bilden desto fler nya infallsvinklar hittar man. Har fabriken fått slå igen p.g.a. vanskötsel och dålig ekonomi? Vad tillverkades och av vem?
Fast något ljust i form av en blomma i förgrunden fångar våra ögon, och tillför något positivt i den i övrigt mörka bilden – kan det vara ett smutsigt kraftverk som fått stängas ner till förmån för ren återvinningsbar energi och en bättre framtid?
En mångbottnad historia, väl komponerad och redigerad bild som blir en klar vinnare.”


Andra plats: “Vinterbadare” av Tommy Lundberg

“En frustande Poseidon i färgglad förpackning. En bild som får alla i juryn att skratta kan inte vara annat än bra! Att badaren just sprutar ut vatten blir pricken över i:et. Fin skärpa, härliga färger, detaljrik och mycket påpassligt fångat. Väl förpackad humor blir vårt omdöme!”


Tredje plats: “Besads Lada” av Cristina Lindgren

“Ett vackert komponerat vinterlandskap, både vad gäller linjer och nyanser. Först tror man att det är ett svartvitt landskap man har framför sig men ser sedan färgerna i tallarna, vilket ger lite extra stuns åt bilden. Diagonalen som träden skapar ger ett fint djup i bilden och gör den lugn och stabil. Möjligen hade lite högre kontrast i trädstammarna till vänster ytterligare förstärkt djupet, – men det är petitesser i denna vackra bild.”Fullständiga topp tio bidrag, med bilder, finner ni här: Klubbmästerskap – Enskild bild

Ett jättestort tack till Umeå Fotoklubb som var jury för tävlingen.
Tack till alla som deltog och skickade in bidrag!