Skellefteå fotoklubb tolkar Maja Åström

Vi har blivit inbjudna att ställa ut på museet i höst, 16/9 – 11/11 2018. Maja Åström utställningen är pågående och det kan vara bra att se den. Vi har fått fasta förutsättningar för uppdraget att ställa ut:

– Porträtt
– Svartvitt
– Neutral bakgrund inomhus (behöver ej vara studioljus)
– Stående format
– Helfigur eller halvfigur
– 30×40/300 dpi
– Museet skriver ut bilderna, ramar in och hänger utställningen.

“Maja Åström hade en förmåga att fota porträtt som fångar människan. I mötet mellan fotografen och den porträtterade går det att ana en förtrolig stämning”.

Senast den 1 september ska vi tillsammans skicka bilderna till museet. Jag är kontaktperson och skulle vilja att ni som vill vara med hör av er till mig så jag vet ungefär hur många vi blir. Jag ska kolla upp med museet hur många bilder de tänker att vi ska komma med. Hör av er till mig så snart som möjligt och om ni har några frågor och funderingar. Har ni vägarna förbi museet, kika på utställningen. Jag tänker att vi ska göra nutida porträtt utifrån ovanstående ramar. Det kan vara mer än en person på bilden.

mvh

Carina Hedlund
(skriv till mig här eller på messenger eller maila: carinahedlund66@msn.com