Wikimedia: 1 maj inleds fototävlingen Wiki Loves Earth

Se nedan för information från Wikimedia Sverige. Alla ni som tar så fina naturbilder, passa på och skicka in bidrag.

Hej! 
Mitt namn är Eric Luth, och jag arbetar för den ideella föreningen Wikimedia Sverige, en förening som verkar för fri kunskap via bland annat Wikipedia och Wikimedia Commons. I år anordnar vi den svenska deltävlingen av den internationella fototävlingen Wiki Loves Earth, en fototävling som går ut på att fotografera naturen på vår vackra planet. I Sverige ingår naturreservat, nationalparker, biosfärområden och naturminnen i tävlingen. Förra året vann Lennart Jönsson i Dalby tävlingen med sitt bidrag från Söderskog.


Jag hör av mig till er för att jag tänkte att det kanske finns ett intresse bland medlemmarna i er fotoklubb att delta? Tävlingen pågår från 1 – 31 maj, och alla bilder som laddas upp under tidsperioden räknas – de behöver alltså inte vara tagna mellan 1 och 31 maj. Med tanke på Covid-19-situationen har vi från arrangörernas sida uppmuntrat till lokalturism – att med kameran besöka skyddad natur i ens närområde. Mer information om tävlingen finns här: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2020_in_Sweden/sv
De tio bästa bilderna i Sverige går vidare till en internationell final, med fina priser i potten. Den svenska vinnaren får ett presentkort på 1000 kronor. Förra årets bilder används på fjorton språk. 


Hör av er om ni har några frågor!
Allt gott,

Eric LuthProjektledare engagemang och påverkan | Project Manager, Involvement and AdvocacyWikimedia Sverigeeric.luth@wikimedia.se+46 (0) 765 55 50 95
Stöd fri kunskap, bli medlem i Wikimedia Sverige.
Läs mer på blimedlem.wikimedia.se