RSF: Exponera nr 7 / 2020

Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi

Inbjudan att delta i 29th FIAP Color Biennial 2021
En FIAP Biennial är en världsövergripande tävling mellan FIAPs medlemsnationer. Varje enskild nation beslutar själv om tema och för Sverige har vi valt Bilar respektive Båtar. Välkommen med dina bidrag! Läs mer här.

RSF Klubbtävling – skicka in senast 31 oktober
Uppladdning av bilder till RSF Klubbtävling pågår. Nytt för i år är att medaljörerna erhåller presentkort från CEWE. Sista dag för uppladdning är 31 oktober. Varje klubb får delta med 10 bilder.

Årsbok 2020/2021 – snart till tryck!
Precis som förra året är det ett stort antal sidor i färg och resten i ett högklassigt gråskaletryck. Totalt 106 sidor med bilder och ingen reklam! Alla bilderna är valda ur insänt bildmaterial. Varför inte beställa fler exemplar? En prima gåva/julklapp för alla bildintresserade! Läs mer här.

RSF Arbetsstipendium
Det finns ett stipendium för seniorer och ett för ungdomar (upp till 25 år). Ansökan om stipendium lämnas av klubbstyrelse och skall vara RSF tillhanda senast den 31/12. Stipendiesumman är för närvarande 5000 kr. Info finner du här

5th Nordic International Digital Circuit
NFFF arrangerar årligen en internationell fotoutställning med bedömning i de fyra Nordiska länderna, en s k circuit, med godkännande av PSA, FIAP och GPU, förutom från de fyra Nordiska landsförbunden. Sista datum för inlämning är den 31 oktober. Info finner du här tillsammans med katalogen från 2019 i PDF-format.

Medlemskort 2021
Även 2021 kommer vi att tillhandahålla medlemskort för fotoklubbarna. De går att beställa med ett mail till exp och kostar fortfarande 2:-/st. Praktiskt för klubbar som inte själv vill eller kan ta fram medlemskort. Läs mer här.

RSF på Facebook
Vi finns nu även på Facebook. Om du är intresserad av att vara med i gruppen, sök efter “Riksförbundet Svensk Fotografi – Medlemsgrupp”. Läs mer här.

RSF på Instagram
Följ oss gärna och är du intresserad av att vara “Veckans fotograf”, skriv ett PM till oss på Instagram.

Presentationsvideo från arrangören av nästa Riksfototräff
Riksfototräffen 2021 kommer att hållas i Umeå av Umeå Fotoklubb och F’labb i Vännäs.

RSF Utmärkelse
2016 introducerade vi RSF Utmärkelse som, efter ansökan, kan utdelas för framgångsrikt deltagande i av RSF arrangerade utställningar, salonger och tävlingar m fl. 2020 tilldelades 14 fotografer RSF Utmärkelse på någon nivå. Info finner du här.

Inbjudan till CEWE Photo Award 2021
Tävla om fler än 1000 priser.

CEWE
Medlemmar i RSF får bl a 20% rabatt på alla bildprodukter. Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion.